Sa mund te ndikoj informacioni tek njerezit?

Gjithsesi, per hyrje po e japim edhe kete realitet te hidhur sot ne bote..
Shumica e informacionit qe qarkullon, eshte per “qellime te caktuara” qe mund te jene qellime politike, qellime ekonomike, apo qellime te tjera qe nuk kane lidhje me …
Shikoni se ç’fare ndodh..

httpv://www.youtube.com/watch?v=IOEKdaXIEHc

Ajo qe ne duam te evitojm eshte pikerisht kjo..
Dhe ajo per te cilen jemi ketu eshte qe te lirojm menyren e te menduarit, sepse eshte e vetmja menyre per te thyer limitet..
Dikush mund te thote po per ç’fare limitesh e ke fjalen?
:)

Secili prej nesh gjendet para shume ??? ne jete apo jo, gjithsecili i ka udhekryqet e veta, dhe jo gjithmone ka nje zgjidhje apo jo?
ehh, tani duhet te zgjatem pak.
Zgjidhjet varjojn ne bazet te njohurive..
PSh, mund te marrim nje person ne klase te pare, dhe nje ne vit te katert gjimnaz, po ashtu nje ne universitet dhe nje tjeter qe eshte pedagog..
U parashtrojm nje problem te caktuar.
A jeni te sigurt qe te gjith do e zgjidhin dhe per me teper, a do kemi te njejtat konkluzione nga te gjith?

Jo, dikush nuk do e zgjidh dot, dikush do e zgjidhi me veshtiresi, dikush do te na sjelli shume metoda zgjidhjeje..
Dhe keshtu pra qe zgjidhjet vijn ne baze te njohurive..
Sot teknologjia me e zhvilluar e informacionit eshte ajo e dizinformacionit , pra njerezve u jepet te “mesojn” vetem ato qe “duhet” te mesojn, dhe kjo gje i sjell shumicen e njerzve perpara se njejtes barriere..
Pse kjo?
E pate vidjon me siper?
Shumica e tyre e mendojne ” ne te njejten menyre ”
Por kjo jo sepse e mendojne ata, por induksioni eshte i tille.
Pra mbasi sqaruam kete koncept mund te sqarojm “limitet”..
Limitet mund ti thyejn vetem ata persona qe kane shume shume shume njohuri, dhe mbi te gjitha, informacioni qe disponojn eshte real dhe nuk eshte i indoktrinuar nga rryma te ndryshme politiko-ekonomike.
Me leximin e ketij blogu do ta kuptoni akoma me mire termin,
| Breaking Limits |

One thought on “Sa mund te ndikoj informacioni tek njerezit?

  1. +1

    Nuk ka njohuri te plote, nuk ka njeri Perfekt. Megjithate, njeriu avancohet me cdo hap qe e ben dhe me cdo sekond pune qe i kushtohet me seriozitet.

    Break the limits – the infinit knowledge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *