Valet ne TeraHertz

Dime se te gjitha valet e qe njohim deri me sot zoterojne nje frekuence te caktuar e cila varion nga disa hertz deri ne disa Ghz ato te stimuluara nga vete njeriu. Tani eshte zbuluar nje frekuence ne Thz(1 Terahz=1000Gigahz) e cila ndodhet midis spektrit te shikueshem dhe te drites infra te kuqe. Keto kane aftesi dhe karaketeristika te ndryshojne levizjen rrotulluese te elektroneve duke me fuqi te vogel te njejte me ate qe zoteron vete elektroni. Pra nje fuqi e vogel e vene ne nje shpejtesi te njejte me ate te levizjes se nje elektroni te caktuar do te sillte nje marrje imazhi shum te sakte me depertim me te larte se rrezet x dhe pa pasoje negative per njeriun pasi fuqia e ketyre valeve eshte e njejte me ate te vet materies. Kjo metodike e re mund te praktikohet ne mjeksi ne diagnotizimin e semundjeve kanceroze, deri te tumoret me te vogla, mund te perdoret ne sistemet e sigurise per te kontrolle te imtesishme, mund te instalohen kamera sigurie qe mund te shohin se cfar ka nje person me vete … etj . Me kete menyre mund te kapen shperndaresit e droges apo te dikush qe mban nje pistolet me vete pa leje. Mos flasim per privacy pastaj se me daljen e ketyre paisjeve me cmime komerciale mendoni vete se sa e lehte do te jete me u kontrolluar ne cdo cep qe te jesh..

Per me shume te dhena shihni kete blog:

http://www.thznetwork.org

One thought on “Valet ne TeraHertz

  1. Shume teme interesante eldo,
    Te falenderoj qe na e solle, dhe do te isha kurioz te shikoja edhe implementimin e kesaj arritje ne jeten e perditshme.
    Shpresoj te dali ndonje paisje intersante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *