Ja si te krijojme nje mikrofon LASER!!

Kjo teme trajton krijimin e nje mikrofoni laseri me jo me shume se 5$. Kjo gje mund te behet me ane te nje laseri nga ato kinezet qe gjenden kudo me cmim shume te lire, pastaj do te na duheshe dhe nje fotorezistence e cila gjendet ne dyqanet elektronike. Pjesen kryesore e shpjegon videoja me poshte ….Laser Espionage Microphone (how-to) – video powered by Metacafe

Pra thjesht drejtojme laserin ne nje dritare dhe ne krahun tjeter me nje laptop dhe nje fotorezistence pergjojme cfar flitet ne nje shtepi. Mund te perdorim edhe tranzistor ne si amplifikator apo ta lidhim edhe direkt me karten zerit. Pres mendime…

5 thoughts on “Ja si te krijojme nje mikrofon LASER!!

 1. Wow mrekulli fare, tani vertet ka filluar te me pelqej elektrika :).
  Mendoj ta paraqes per provim ne fizik, vertet nje gje interesante qe nuk te shkon ndermend qe mund te pergjohesh vetem me 5$.
  Pune te mire eldo 😉

  p.s.
  Nese ke mundesi te hudhesh nga nje foto per secilen pjes te duhur per eksperimentin, po e mendoja me gjeresisht, sepse vertet me ka lene mbresa!

 2. Dihet qe sot spiunazhi me ane te laserit ka marr nje zhvillim te madh megjithate kjo teme nuk ka shum lidhje me elektriken apo elektroniken sic thua ti por ka te bej me ing fizike qe do te thot te studiosh laserat, optiken, nanoteknologjine etj..
  Une jam i kesaj dege prandaj shpesh do te lexoni tema qe kane te bejne me laserat me optiken elektronike dhe nanoteknologji gjithashtu sic keni pare kam trajtuar dhe tema mbi telekomunikacionin dhe dukurite valore..
  Te gjitha jane pershkruar dhe jane dhene mjaft mire ne teme pastaj edhe videoja e shpjegon shum thjesht dhe bukur. Nese ke ndonje pyetje me specifike do te pergjigjem. FLM

 3. Cdo gje eshte shpjeguar, megjithate merret nje laser nga ato kinezet qe gjenden me shumice ne treg vendosen ne nje dritare dhe jashte vendosim nje fotorezistence kjo lidhet me nje bateri si nje burim ushqimi pastaj nje jacket pra nje fish audio ne fundin e saj futet lidhet me fotorezistence ndersa pjesa tjeter me karten e zerit ne laptopit pastaj thjesht fusim ne rekord pc dhe ja ku kemi regjistrimin e zerit…
  Nese dikush do te krijoj ne te tille eshte i lutur ta paraqisi punen ne faqen tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *