Ubuntu ne Windows

Besoj se tani nuk ka me arsye njeri te thote qe nuk mund ta fshij windows pasi kam pune me te dhe te instaloj nje linux. Pasi kam gjetur nje linux qe hapet mbi windows dhe nje distro goxha te mire do te thosha, si eshte ubuntu. Parimi i punes eshte si nje virtual machine por qe punon ne menyre me fleksibel pasi punon si nje aplikacion i zakonshem dhe nuk merr shum memorie per te punuar.  Ky sistem mund te punoj ne platforma si XP dhe Windows Vista. Pra per tju a bere me te qarte ne koken e desktopit tuaj shfaqet nje menu si ajo e startit te windowsit e cila te jep aplikacionet e nje sistemi ubuntu, te jep nje buton per networkun dhe nje per sistemin, gjithashtu gjendet nje browser Mozilla. Sistemi punon me nje gnome dhe me nje kernel 2.6.22.18.

Ja disa pamje:

Pra funksionon si te gjitha programet e tjera ne windows.

Nese shkoni tek System > Administration > Synaptic Package Manager  dhe aty pasta zgjidhni Not Installed dhe mund te shihni se sa aplikacione pa fund mund te shkarkoni nga interneti. Kete mund ta hapni edhe nepermjet terminalit duke shkruajtur synaptic. User pubuntu ka password 123456  per ta ndryshuar eshte e thjeshte gjithsesi po e jap per ato qe nuk kane ekperience ne linux:passwd pubuntu dhe pas se te jepni enter do tju kerkoj futjet e passwordit te ri e thjesht ee. Shpresoj se do te tju ndihmoj shum dhe do te kenaqeni me linux 😀

Dhe me e bukura eshte qe e gjitha kjo eshte falas dhe mund ta shkarkoni ketu:

http://portableubuntu.demonccc.com.ar/

3 thoughts on “Ubuntu ne Windows

  1. Tani jo te gjithe njerezit jane te gatshem te punojne me linux vetem keshtu ne kete menyre ne mundohemi ti tregojme qe linux eshte shum me i bukur se windows. Kjo tregon edhe qe linux eshte ne gjendje te punoj mjaft lirshem edhe mbi nje sistem si windows.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *