t0n19ht w3 c0d3 1n h377 | Fedora 11

Edhe pak dite na ndajn nga versioni zyrtar i Fedora 11 /emri ne kod Leonida.

Ky version i ri eshte deshmuar qe ne beta qe ka ardhur me inovacione dhe sherbime shume te mira.
Vjen me fielsystemin e ri Ext4 i cili ka performanca shume me te larta se Ext3 dhe nje menaxhim hapesire me te mire, Serverin e ri X (1.6)  me nje suport me te mire grafik, nje boot ne kohe rekord prej 20 sekondash dhe DNSSEC extention i preinstaluar duke shmangur ne kete menyre nje rrezik trendy sot persa i perket sulmeve te DNS-ve.

RPM 4.6 qe vjen me nje miksim te paketave te instalimit midis atyre te vjetrave dhe atyre te openSUSE me YaST duke i shtuar kesaj Presto i cili lejon te perdoren dhe DeltaRPM , suport i ri per skedat ATI Radeon dhe ne pergjithesi me 28 inovacione te konfirmuara nga webi zyrtar.

http://fedoraproject.org/wiki/Releases/11/FeatureList

Me siguri eshte nje “Must Have” OS

2 thoughts on “t0n19ht w3 c0d3 1n h377 | Fedora 11

  1. Vazhdon linux te na cudise te gjitheve, po pres te dali ta provoj duket dicka revolucionare jo si winshit. Para pak diteve pashe nje windows 7 thjesht si nje vista ishte dhe biles ai personi qe e kishte e instaluar po ma lavderonte dhe vetem kur ups se si dha nje dont send duhet ta restartoja qe te hapej pastaj. Linux kernel eshte me te vertete shume i qendrueshem dhe mendoj se microsoft duhet te kopjoje ne nje far menyre nga ai kernel dhe gjithashtu te mundohet te fusi sa me shume applikacione free edhe ndonje gje opensource por mesa duke xhaxhi bill nuk u ngopet duke fituar leke :(.

  2. Fedora ka per te ngelur gjithmon nga sistemet kryesore Linux dhe REDHAT ben te veten kur i thone..
    Une edhe pak kohe, dhe mendoj te kaloj ne arch linux.
    Kam degjuar qe ka performanca shume te larta dhe te lejon te besh nje sistem tendin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *