Perfundoi Niveli 1 tek projekti Mips Assembly

Sot perfundoi dhe niveli i pare tek projekti online open-source Mips Assembly.
Ne te jane pasqyruar nje pjese e mire instruksionesh assembly MIPS dhe gjate leximit te kodit do te hasni:

  • Komentim te ‘egzagjeruar’ do te thoja, por kjo vetem per te sqaruar mire kodin
  • 2 Stile kodimi, i pari me pseudinstruksione dhe me regjistrat te emertuar “user friendly” $s0, $t0 etj dhe ate te Hard Core Assembly Programmer me instruksione Assembly puro duke ju drejtuar dhe regjistrave me $8, $9, $12 e keshtu me rradhe.
  • Origjinalitetin shqiptar, pasi kodet nuk jane kopiuar ne ndonje vend pasi edhe nese kerkoni ne ç’faredo lloj GJUHE te botes qofte anglisht, frengjisht, italisht, kinezçe, arabisht nuk do gjeni shembuj te tille pasi kam kerkuar personalisht per diçka te tille dhe nuk e kam gjetur xD.

PS.
Universitet ne shqiperi (ashtu si ketu ku jam une) nuk eshte se zgjerohen shume per ta ber nxenesin nje programator assembly porse dihet qe te dish te programosh ne gjuhe assembly kupton ne teresi sistemin , programon duke synuar performancat me te larta, dhe kjo çon ne perpunimin e algoritmeve thuajse perfekt dhe ndonjehere programatori assembly garon me vet kompilatorin.
Nuk me mbetet vetem te them i gezofshi, jane falas dhe open-source, mund te modifikohen porse kujtohuni qe ti ridrejtoni dhe studentet e tjere ketu. (kjo per te miren e tyre se mua pak me intereson xD , eci me parullen “don’t shave it xD :D:D” ).

http://albanianwizard.org/mips_assembly_source_code_examples/fillestar/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *