IE Dos me ane te javascript!!

Si gjithmone Internet explorer na le me goje hapur me fuqite e tij paranoramle dhe aftesite e tij per te shkuar ne krash, ashtu siç e meriton nje aplikacion microsoft i vertet.
Me ane te nje kodi javascript, i lene thjesht ne nje faqe html , ne kompiuterin tuaj mund te shkaktohet nje denial of service i vertet duke konsumuar proçesorin ne maksimum.
Simptomat jane shume kurioze pasi nuk ndodh ajo qe ndodh ne nje dos klasik, dhe mendoj se nese do te kishim source kodin e internet explorer ne analiz, mund te gjendej me leht gabimi dhe menyra e interpretimit te kodit javascript.
Provoni te modifikoni kodin javascript, dhe ta testoni.

Tani analizojm pak kete dobesi, dhe kodin qe e shkakton.

<script>
for (var i = 0; i < 32; i++) {
document.write(‘</style>’);
document.write(‘<style>’);
}
</script>
Fillohet duke percaktuar variabilen var i = 0; pra i jepet vlera 0 me kusht qe i (qe eshte 0) te jete me e vogel se 32.
Mbas kesaj shtohet 2 here vlera e i-s pra i++ mbledh veten e saj.
document.write eshte funksioni klasik per te stampuar tekst ne screen psh document.write(‘hello world’);
Qe ne kete rast eshte perdorur me nje tag html i cili eshte <style>
Per te pare efektet qe ka tek Internet explorer shikojeni live duke klikuar http://albanianwizard.org/iedos.html
Per fat te keq nuk mund te vazhdoj testimin e kesaj “çudie” pasi perdor linux dhe historikisht internet explorerin nuk e kam perdorur edhe kur perdorja windows.. Gjithsesi, mund te lihen si limit < 33 ose < 56 pra beni testime dhe kontribuoni ne kuptimin e kesaj mangesie dhe menyres se si e interpreton internet explorer kete kod javascript.
Jane vulnerabel IE7, dhe besoj se edhe IE6\5 ..
Nese ndonjeri ka IE8, mund ta provoje dhe te na thote per experiencen e tij..

2 thoughts on “IE Dos me ane te javascript!!

 1. Eshte nje problem i zakonshem i internet explorerit qe edhe une e kam pare pak kohe me pare e kam provuar dhe ie eshte vulnerabel ndaj ketij sulmi dos (denial of service]. E cuditshme eshte se ky vulnerabilitet nuk ndodh ne mozilla apo ne browesera te tjere. Pra une mendoj qe eshte nje keq interpretim i gjuhes java script nga ana e ie.

 2. Nese e ke fjalen qe internet explorer ka probleme dhe eshte e zakonshme qe te kete probleme ok, jam me ty..
  Por nese e ke fjalen qe ky eshte nje problem i zakonshem nuk eshte aspak ashtu, perkundrazi e postova sepse eshte pikerisht diçka shume e veçant.
  Nuk e di ne e provove, por nuk konsumon bandwith, pra nuk ndodh konsum i rrymes se internetit (dhe nuk egziston dos qe te mos konsumoj rrjet apo jo) qe do te thote se nuk kerkon pergjigje nga serverat, panvarsisht modifikimit qe i eshte bere..
  Kodi me siper eshte ne realitet ky BUG..
  Nga ana tjeter konsumohet shume cpu, dhe kjo gje eshte e çuditshme si dukuri edhe pse internet explorer thjesht bllokohet por interface qendron akoma aktive, (gje qe nuk do te ndodhte ne nje dos real)..
  Pra ja vlen per testing, dhe mendoj se duhet te ket lidhje me buffer.
  Por siç e thashe edhe me siper skam me internet explorer qe ta testoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *