3l!t3 g0t h4ck3D

E keni degjuar ate shprehjen : “Asgje nuk mund ta ndaloj nje hacker”?

Eshte e vertet!
Perpara se te hyjm ne teme te shpjegojm pa diçka qe e kam thene ketu e 3 vjet ne nje forum underground, e sigurisht miqve te mi qe i pershendes e mbajn mend mire.
Fola per Kevin Mitnick qe nuk eshte Hacker dhe eshte thjesht nje bufon qe e ka vene ‘shteti’ si dordolec per te perhapur dizinformimin tek njerezit, e si ai ka dhe te tjere si shume qe marrin pjese ne Defcon, Dan Kaminsky, rsnake, website si milp0rn me shoket e FBi-s e keshtu me rradhe.
Per ata qe sadopak jane ne brendesi te kesaj, e kuptojn shume mire ate qe kam shkruajtur me siper.
Kev, e ka ngrene edhe nga te tjere, per tu permendur Cyber-T qe ka hequr dhe koka te tjere perfshire irc.milp0rn qe ka qene aktive ne ate kohe, e gjithashtu dhe FBH, e te tjere qe nuk publikojn tek zone-h.
Nese nuk u mbushet mendja dhe jeni shume te mashtruar hidhini nje sy e zgjohuni:
http://www.zone-h.org/archive/ip=65.254.38.202

E Eldo, kisha te drejt xD? sp1d3r.. kisha te drejt?
Them dizinformim, sepse u mbushet mendja edhe atyre qe duan te behen ” HACKERA ”  me pallavra dhe asgje me shume, per tani eshte teme goxha e gjate per tu trajtuar, gjithsesi gjat leximit te kesaj e-zine qe ka publikuar autori i cili ka penetruar websitet e me poshtme:
mitnicksecurity.com (Kevin Mitnick)
0×000000.com (Ronald van den Heetkamp)
doxpara.com (Dan Kaminsky)
perlmonks.org (Perl Monks)
elitehackers.com/info (EliteHackers)
binrev.com (Binary revolution)
invisiblethingslab.com (Joanna Rutkowska)

Te gjithe keto shume te njohur si “hackera” apo gaboj?
Do thoni ju, ne baze te ligjit me siper i bie qe ç’do hacker mund te hakohet nga nje hacker tjeter, e vertet ashtu eshte, askush nuk eshte 100% i mbrojtur por ketu nuk eshte fjala per kete, ketu eshte fjala per dizinformimin qe kane perhapur keta persona me librat\videot\konferencat e tyre.

Po u le ne shoqerine e ketij e-zini shume te mire :)
http://albanianwizard.org/3z1n3s/zf05.txt

Lexim te kendshem !!
Ps, te rinjve shqiptar qe duan te merren me keto pune, realisht nje H te vertet e dalloni sepse:
A) Nuk njihet dhe askush nuk ka degjuar per te.
B) Websaiti i tij vizitohet nga nje numer i limituar personash
C) Nuk mburret dhe nuk tregon per aftesit e tij (eshte ne kundershtim me karakterin) dhe jane shume realist
Mesazhi perfundimtar, nese nuk ploteson keto kushtet qe citova ketu, dije se nuk je ne underground dhe undergroundi nuk eshte ai qe kujton ti 😉

Sa mund te ndikoj informacioni tek njerezit?

Gjithsesi, per hyrje po e japim edhe kete realitet te hidhur sot ne bote..
Shumica e informacionit qe qarkullon, eshte per “qellime te caktuara” qe mund te jene qellime politike, qellime ekonomike, apo qellime te tjera qe nuk kane lidhje me …
Shikoni se ç’fare ndodh..

httpv://www.youtube.com/watch?v=IOEKdaXIEHc

Ajo qe ne duam te evitojm eshte pikerisht kjo..
Dhe ajo per te cilen jemi ketu eshte qe te lirojm menyren e te menduarit, sepse eshte e vetmja menyre per te thyer limitet..
Dikush mund te thote po per ç’fare limitesh e ke fjalen?
:)

Secili prej nesh gjendet para shume ??? ne jete apo jo, gjithsecili i ka udhekryqet e veta, dhe jo gjithmone ka nje zgjidhje apo jo?
ehh, tani duhet te zgjatem pak.
Zgjidhjet varjojn ne bazet te njohurive..
PSh, mund te marrim nje person ne klase te pare, dhe nje ne vit te katert gjimnaz, po ashtu nje ne universitet dhe nje tjeter qe eshte pedagog..
U parashtrojm nje problem te caktuar.
A jeni te sigurt qe te gjith do e zgjidhin dhe per me teper, a do kemi te njejtat konkluzione nga te gjith?

Jo, dikush nuk do e zgjidh dot, dikush do e zgjidhi me veshtiresi, dikush do te na sjelli shume metoda zgjidhjeje..
Dhe keshtu pra qe zgjidhjet vijn ne baze te njohurive..
Sot teknologjia me e zhvilluar e informacionit eshte ajo e dizinformacionit , pra njerezve u jepet te “mesojn” vetem ato qe “duhet” te mesojn, dhe kjo gje i sjell shumicen e njerzve perpara se njejtes barriere..
Pse kjo?
E pate vidjon me siper?
Shumica e tyre e mendojne ” ne te njejten menyre ”
Por kjo jo sepse e mendojne ata, por induksioni eshte i tille.
Pra mbasi sqaruam kete koncept mund te sqarojm “limitet”..
Limitet mund ti thyejn vetem ata persona qe kane shume shume shume njohuri, dhe mbi te gjitha, informacioni qe disponojn eshte real dhe nuk eshte i indoktrinuar nga rryma te ndryshme politiko-ekonomike.
Me leximin e ketij blogu do ta kuptoni akoma me mire termin,
| Breaking Limits |