Ç’fare emaili te perdor, hotmail yahoo apo Gmail?

3 emailet me te perdorura jane Hotmail, Yahoomail dhe Gmail e jane goxha te perhapura.
Ne kete teme , do te sintetizojm disa komponent kryesore te cilet mund te bejn goxha diferenc ne sherbimet e tyre.
=> SPAM
Te gjith jemi te shqetesuar dhe te bezdisur nga spami, mjafton qe emaili juaj te perfundoj ne nje faqe dhe boot-et e regjistrojn dhe menjehere hyn ne xhiro, u vijn bombardime emailesh dhe shumicen e kohes jeni duke fshire. Ky problem eshte me te 3 sherbimet por Gmail i le shume mbrapa hotmailin dhe yahoon per shkak te Filtrave Spam, duke klikuar tek Create Filter, ju krijoni nje filter duke specifikuar adresen, prermbajtjen , titullin dhe ç’do gje ne menyre qe emailet spame te fshihen direkt, apo ti behet forward perseri atij qe ta dergoi. Me kete Gmail-i eshte me i mire se te tjeret.
=> ANONIMITETI
Kjo eshte nje tjeter pik ku Gmail ja kalon 2 te tjereve pasi kur dergohet email me hotmail apo yahoo-mail atij qe i vjen emaili mund te shikoj ip-n origjinare te derguesit , gje qe nuk eshte ç’do here shume e bukur apo jo?, Nderkohe qe Gmail, i jep nje nga ip-t e veta keshtu qe askush nuk e merr vesh se ku ndodheni dhe cila eshte ip-ja juaj.
=> HAPESIRA
Ne kete moment, Gmail ofron me shume se 7Gb, te tjeret 5 Gb
=> Gmail sjell dhe chatin online, shume me praktik, tashme dhe me video dhe jane pika te veçanta qe per mua e bejn sherbimin #1 te emailit te lire.