Privacy… nuk ka me :(

Duke lundruar ne internet ne kompjuterin tim shum here me shqetesonte nje ip e klasit A e cila vazhdimisht krijonte sulme dhe ativirusi im e jepte si nje sulm. Keshtu e marr ate ip dhe i bej nje trace dhe shoh qe perfundon tek IANA nje shoqeri qe merret me regjistrimin e domainave te pakten kshu thot zyrtarisht dhe merret me sakte me kordinimin e ip ne internet. E cuditcme !!! Une se kisha degjuar po ju? Atehere kjo kompani qe u merrka me “kordinimin e internetit” ci duhet me ip time dinamike e cila eshte personale dhe qe nuk jep as ndonje sherbim web, pra nuk ke se cfar te kordinosh ketu. Mendimi eshte se nje network i tille merret me regjistrimin e ip dhe ndoshta dhe me ndonje forme spam apo pse jo dhe pergjimi. Une si individ dhe te gjith ju kemi te drejte te privacy-se tone dhe ne asnje network apo asnje organizate e tille nuk ka te drejte te regjistroj ip time dhe te degjoj paketat e internetit te mija. E dyta eshte se ky kontroll eshte mjaft invaziv pasi ngadelson internetin tim duke me bombarduar¬† me paketa here pas here. Pra edhe ne internet individi tani nuk mund te kete me anonimitetin e tij. Pres mendimet e juaja per kete teme