CERT secure coding.

Siç e keni degjuar besoj, https://www.securecoding.cert.org
Edhe nese nuk e keni degjuar me siguri njihni http://www.cert.org/
Nese nuk e njihni :S nuk eshte fai im.

This web site exists to support the development of secure coding standards for commonly used programming languages such as C and C++. These standards are being developed through a broad-based community effort including the CERT Secure Coding..

Keto jane fjalet e para qe gjenden ne homepage tek ky web..
Me te vertet, te gjith programuesit apo projektuesit, e dine shume mire qe mund te kene projektuar dhe realizuar nje projekt shume te mire, apo nje program shume te mire i cili zhvleresohet ne maksimum kur sulmohet dhe nuk sherben me per funksionet e tij.. Apo Jo?
Absolutisht po, pra eshte shume e rendesishme, perveçse te perdorim algoritmat e duhur, dhe “te shkruajm pak ,per te thene shume” eshte edhe shume e rendesishme qe programi qe bejm te jete edhe i sigurt, dhe vulnerabilitetet me te njohura ne kete aspekt jane “buffer overflow”..

Ok, shume mire pra, securecoding ka marre nje inisiative shume te mire per te vene ne dukje kete realitet..
Po ç’fare do mendonit kur vet securecoding eshte vulnerabel?
HaH, yep.
Shihni vet ..

https://www.securecoding.cert.org/confluence/dosearchsite.action?queryString=%22%3E&queryString=%22%3E&where=conf_all&type=&lastModified=&contributor=%22%3E&contributorUsername=

ëëëëëëëëëëëëë  :S

Pergjigjen po ua le juve xD
(ps, ajo sql query mund te modifikohet)