TEMPEST (Top-Secret)

TEMPEST
Mendoj se ja vlen te trajtoj kete teme pasi eshte dicka me interes per blogun tone ku
jemi munduar dhe do te mundohemi te qe te bejme postime te cilat jane te vecanta dhe
trajtojne tema pse dhe jo TOP-SECRET sic eshte dhe projekti TEMPEST i zhvilluar nga qeveria
amerikane dhe nga ushtria per pergjimin e paisjeve te ndryshme elektronike.
Atehere te gjithe dime qe cdo trup qe eshte i ngarkuar elektrikisht dhe leviz krijon nje
fushe elektro-magenetike. Keshtu edhe nje elektron qe eshte nje grimce e ngarkuar apo dhe
nje jon duke levizur krijojne ate qe quhet fushe elektro-magnetike. Ja marrim nje monitor
te thjeshte i cili ka tubin e tij katodik nga i cili leshohen tufa elektronesh horizontalisht
dhe vertikalisht sipas nje clock te caktuar ne kete rast tufat e elektroneve krijojne pikerisht
ate qe quhet fushe elektro-magnetike e cila nese kapet nga nje antene e caktuar me nje frekuence
te caktuar normalisht mund te shfaqi ne nje monitor tjeter pamjen e monitorit te pare. Pra duke
ditur qe vala elektromangetike e nje monitori shkon deri ne 100 metra afersisht me ane te nje antene
dhe nje amplifikatori mund te perforcojme sinjalin dhe mund te shohim se cfar shikon komshiu
jone ne monitorin e tij 100 metra larg pa bere asnje lidhje tjeter. Sherbimet informative amerikane
e kane zhvilluar programin tempest edhe per sisteme te tjetere elektronike sic jane rrjetet e
celulareve gsm etj.. imagjinoni vete se sa lehte mund te pergjohemi.
Neve mund ta bejme nje sistem te tille pergjimi edhe vete duke blere disa paisje qe mund te
shkojne ne nje kosto prej 2000$ por rrezja e kapjes mund te shkoj deri ne 20-30 metra.
Me pak fjale privacy nuk ka :(…
Ja dhe dy fotografi te bera nga nje kerkues italian (Flavio Bernadotti):
Fotoja orgjinale
foto e marre nga marresi

ketu keni dhe nje program qe krijon vale elektro-mangnetike nga nje file i thjeshte mp3 duke
shfrytezuar karten Vga, nese vendosni afer monitorit nje radio dhe kerkoni frekuencen do te
degjoni mp3 tek radio-ja interesate apo jo :))
ja linku:
http://www.erikyyy.de/tempest/

Tani dua tju tregoj dicka akoma me interesante ..
I njejti sistem i pergjimit apo i marrjes se te dhenave nepermjet tempset mund te realizohet
edhe me ane te led-ve dhe thjeshta apo dritave te paisjeve elektronike, dhe kjo quhet optical
tempest. Atehere keni pare dritat e ruoterave apo switch-ave te ndryshem qe pulsojne apo jo,
atehere dua tju them se keto drita pulsojne sipas te dhenave qe kalojne ne keto paisje ne kete
menyre mendohet se me anen e ketyre mund te pergjohen lehtesisht edhe keto paisje arsyeja eshte
e thjeshte pasi edhe keto drita leshojne ato qe quhen fotone (eletrone te eksituara te dala nga atomi) qe jane grimca me elektricitet..
Ja nje material:
http://portal.acm.org/citation.cfm?doid=545186.545189

Tani po mendoni se nuk ka kufij per diturine … apo jo