Nje sfide e vogel per programatore java – Ushtrim java

Pershendetje,

Kesaj radhe do te shohim nje teme e cila stimulon logjiken e programimit sepse duke vendosur limite atehere programatori detyrohet qe te bej nje hap perpara (cilesie) dhe detyrohet ne te njejtin moment ne koncept me te mire te algoritmeve.
Ky ushtrim eshte thjesht koncept, eshte sjelle nje shembull nga bota reale ku simulohet nje program i cili eshte pergjegjes per presionin (fryrjen e gomave ne dpi) te makinave te garave ne pit-stop.
Ushtrimi i pare, eshte shume i thjesht dhe mund ta shikoni ne linkun e meposhtem:
http://albanianwizard.org/Postokodin/40

Ky eshte shembulli , nderkohe qe sfida šŸ˜› eshte te ndertohet nje ushtrim me kete kerkese.
Ja fillimi i zgjidhjes se ushtrimit.
NUK lejohet qe te perdoret while ne zgjidhjen e ushtrimit si dhe per variabilen boleane te perdoren me shume se 1 variabel.
Ja kerkesa
/*
http://albanianwizard.org
arditi*at*hush*pik*ai
LiƧence GPLv3
——————————–
Zhvillimi i ushtrimit tek Pitstop.java
Kesaj here perveƧ kerkeses se ushtrimit te pare
duhet te kontrollojm qe gomat te jene dhe ne rrezen e duhur (midis 35 dhe 45).
Nese ndonjera nga gomat eshte jashte rrezes, printo nje mesazh per gabimin
por vazhdo duke koleksionuar te dhenat.
PerveƧ kesaj, krijoni nje (1 te vetme) variabel boleane “start” ku eshte ne pozicionin true
kur nuk ka gabime por kalon ne false kur presioni i gomave nuk eshte ne rrezen e duhur.
*/

import java.util.Scanner;
public class Pitstop1
{
public static void main (String[]args)
{
//Variabilat
int parad, param, mbrapad, mbrapam;
boolean start = true; //Na duhej nje variabel boleane :) [true ose false]
Scanner inPuti = new Scanner (System.in);
//Marrim te dhenat nga perdoruesi
…………………………………

Zgjidhja gjithsesi do te publikohet mbas 1 jave :)
Ne ndihme te atyre qe pranojn sfiden, ky ushtrim eshte i drejtuar me shume bazave te algoritmit dhe logjikes qe me nje rresht kodi mund te shprehesh nje mendim qe zgjidh ne teresi ushtrimin edhe pse ne perdorim eshte vetem 1 variabel boleane šŸ˜‰